Beste broeders en zusters in Christus,

Vanmiddag 5 oktober 2020 heeft minister Grapperhaus na overleg met het interkerkelijke overlegorgaan bekend gemaakt dat het Nederlandse beleid voor kerken zal worden aangescherpt. GKIN volgt het advies vrijwillig en uit solidariteit met de rest van de Nederlandse samenleving om de COVID-19 besmettingen binnen de perken te houden.
 
Voor onze erediensten is alleen het volgende veranderd:
1. Het maximum aantal bezoekers per fysieke bijeenkomst is 30 (exclusief degenen die het verzorgen, inclusief kinderen)
2. Voorlopig zullen alleen de bijeenkomsten welke de kerkenraad noodzakelijk vindt fysiek worden opgestart en ook hiervoor geldt een maximum van 30 bezoekers (exclusief degenen die het verzorgen).
 
De overige punten zijn niet veranderd: 
3. Tot nader orde geldt voor alle fysieke erediensten van GKIN: ALLEEN DE VOORZANGERS ZINGEN
4. De Online Landelijke Erediensten (OLE) zullen voortgezet worden tot nader orde
5. ROTTERDAM/DORDRECHT en HSK Antwerpen zullen GEEN fysieke erediensten houden tot in elk geval 1 november. ROTTERDAM/DORDRECHT zal met ingang van 1 november fysieke erediensten opstarten. 
 
Weest u ervan verzekerd dat wij ons uiterste best zullen doen om het bijeen komen van de gemeente weer mogelijk te maken. Net als u zijn wij ons bewust van het belang hiervan en wij delen uw verlangen hiervoor. Wij vragen uw vertrouwen en medewerking en niet te vergeten: uw gebeden!
Blijft u alstublieft de GKIN site in de gaten houden, maar ook de regionale communicatiekanalen. Op de  tabbladen van de regio’s vindt u de links hiernaartoe.
 
In Christus verbonden,
Uw kerkenraad