Nieuws

De GKIN Rijswijk/Den Haag heeft voornemens een dienst Nuansa Batak te houden op zondag 29 mei 2022, om 14.00 uur.

Het thema: Vasthouden aan Gods trouw en liefde / Memegenag Teguh Kasih Setia Tuhan (Marcus 4: 35-41)

Voorganger: zr. Debora I. Simatupang S.Si. Teol.

Plaats: Marcuskerk, Jan Luykenlaan 92, Den Haag 

De kerkenraad van GKIN Regio Rijswijk/Den Haag nodigt de gemeente uit om deze dienst Nuansa Batak bij te wonen.

Beste ouders en KND begeleiders,

Voel je je de laatste tijd moe en lusteloos? Samen zijn met kinderen geen leuke bezigheid meer is? Je emoties exploderen vaak en je voelt je hulpeloos? Is het gewoon stress of een symptoom van “Parental burn-out”?

Laten we erkennen wat burn-out bij ouders is, wat de symptomen zijn en hoe we het kunnen voorkomen en overwinnen door middel van KND-coaching die via zoom zal plaatsvinden:

Datum: Zaterdag, 19 maart 2022. Tijd: 10.00-12.00

O.l.v.: Santi Tjahjadi

Dagboek van de vice-voorzitter

Het is half maart, het begin van de tweede lijdensweek. Er is sprake van weer een nieuwe werkelijkheid want donderdag 24 februari is de oorlog in Oekraïne begonnen. Gisteren werd gecollecteerd voor de slachtoffers. De dominee haalde de oorlog ook aan in de preek: retrospectief waren al eerder tekenen te zien die voorboden waren van de oorlog. Zij vergeleek deze tekenen met de dagen voor de gevangenneming van Jezus en stelde de vraag: hadden we net als toen meer kunnen en moeten doen? Heeft het Westen onterecht zijn hoofd afgewend? Waren we te vol van onszelf, bezig met de waan van de dag? Hoe kunnen we ondanks de omstandigheden ons geloof actief houden en toepassen?

Klik hier voor meer

Op DV zaterdag 26 maart 2022 vindt er online toerusting plaats voor ouderlingen en activisten via Zoom en staat onder leiding van ds. Binsar Pakpahan in samenwerking met ds. S. Tjahjadi, ds. J. Linandi & ds. M. Winckler-Huliselan.

Thema:  “Geheeld om te helen/ Dipulihkan untuk memulihkan”

Tijd: 10.00u – 14.00u