Nieuws

Zondag 2 december is het de eerste adventszondag van 2018 en is tevens het begin van het kerkelijk jaar.

Het kerkelijk jaar begint met het woord 'Advent' is afgeleid van het Latijn: adventus (= komst, er aan komen) en advenire (= naartoe komen).

Letterlijk betekent Advent: God komt naar ons toe.  
 
De Advent heeft in de liturgie een dubbel karakter:
  1. Het is de voorbereidingstijd op het Kerstfeest, de geboorte van Jezus Christus in onze mensengeschiedenis ruim 2000 jaar geleden.
  2. Eveneens is de Advent de periode van verwachting van Jezus' wederkomst op het einde der tijden, wanneer God alles in allen zal zijn.
Zo leven wij in de Advent naar het kerstfeest toe tot einde van het jaar 2018, opdat Jezus, Immanuël, God met ons, ook in ons eigen leven geboren mag worden.

GKIN landelijke kerstviering vindt plaats op dinsdag 25 december 2018 in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk, Loosduinse Hoofdstraat 4 te Den Haag.

Thema: "Find the beauty of Christmas in His presence"

olv. ds. S. Tjahjadi, ds. J. Linandi en de. M. Huliselaan.

De viering begint om 15:00 uur.

Iedereen is van harte welkom.

 

Perayaan Natal seluruh GKIN                                                                                                   

Perayaan Natal seluruh GKIN tahun ini akan diselenggarakan oleh regio Rijswijk / Den Haag dan berlangsung pada hari selasa 25 december 2018, di  “Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk”, Loosduinse Hoofdstraat 4,  2552 AJ  - Den Haag,  jam 3 sore. Tema dari perayaan adalah: Find the beauty of Christmas in His presence” .

 

In de afgelopen tijd hebben wij ten gevolge van de aardbeving op Lombok en de aardbeving en tsunami op Sulawesi onze gaven mogen geven. De bedragen zijn nog niet geheel bekend omdat er nog steeds gaven binnenkomen op de rekening van KDM. Heel hartelijk dank daarvoor.

Omdat er in Lombok dringende behoefte is aan voeding, water, onderdak, medicijnen, etc. heeft KDM gekozen om enkele watervoorzieningen op Lombok te steunen ter waarde van 2000.-. Zie de foto's hieronder.

Deze watervoorziening werd georganiseerd door YEU (Yakkum Emergency Unit), een professionele christelijke organisatie uit Yogyakarta, die hulp verleent in Aziatische landen. Daarnaast werden als vervolghulp onze gaven besteed aan psychosociale hulp voor kinderen die in de meest uitgebreide zin getroffen zijn door deze ramp.

En vanwege de urgentie van hulp bij de ramp op Sulawesi heeft KDM ook in samenwerking met YEU een bedrag van €2000,- geschonken. 

 

Binnenkort hopen wij u verder te kunnen informeren over de collecteopbrengst en de wijze waarop onze gaven zijn besteed.

God zegene uw gaven.

Voor meer info over KDM, klik hier.