Nieuws

KDM heeft besloten om de collecte opbrengst van de landelijke kerstviering 2019 aan het project waterleiding in dorp Hanggaroru, Sumbawa Timur te doneren. Contact persoon voor dit project is dhr. Adijeks Kalinggoru.

Het project realiseert het verspreiden van schoon water vanuit de waterbron naar de verschillende nabij gelegen dorpen. Dit door middel van het plaatsen van waterleidingen.

De dichtbijzijnde afstand tussen de waterbron en het dorp is 2 km, de verste afstand is 3 km. Hierdoor moeten de bewoners dagelijks gemiddeld 10 km lopen voor schoon water. Daarnaast door het gebrek aan schoon water, loert het gevaar van allerlei ziektes.

De begroting voor de waterleidingen is 70 juta rupiah, ongeveer 4500 euro. 

De collecte opbrengst van de GKIN is een aanvullende bijdrage voor dit project.

Hygiene is een basis recht voor ieder mens. Mede door dit beseft heeft de KDM dit project gekozen.

Verder is afgesproken dat er regelmatig update van het project zal worden gegeven door de KDM.

 

Penyaluran/ penggunaan kolekte Perayaan Natal Bersama 2019

KDM telah memutuskan bahwa penyaluran/ penggunaan kolekte dari Perayaan Natal Bersama 2019 akan digunakan untuk proyek pembangunan sarana air bersih di desa Hanggaroru, Sumbawa Timur.

Dengan demikian dapat mendistribusikan air bersih ke desa-desa sekitarnya. KDM mengerti bahwa penggunaan air bersih adalah merupakan hak setiap manusia.

Terimakasih sebelumnya atas persembahan kolekte dari Perayaan Natal Bersama 2019.

Tuhan Yesus memberkati.

 

WIE ZIJN WIJ

A. De commissie diakonia en marturia (KDM) is een van de commissies onder de Indonesische Christelijke Kerk Nederland (GKIN). Het KDM bestuur bestaat uit 1 voorzitter, 1 secretaris, 1 penningmeester en verschillende leden die de GKIN-regio’s vertegenwoordigen. De voorzitter van de GKIN bestuur is een ex officio lid. De ambtstermijn van commissie KDM is 3 jaar.

B. Voor de bestuursperiode 2018-2021 worden de functie van voorzitter bekleed door dhr. Lucky F. Lumingkewas van GKIN Rijswijk Den Haag, secretaris-functie werd bekleed door dhr. Hans Tromer van GKIN Rotterdam Dordrecht en de functie van penningmeester wordt vervuld door mw. Mira van Nimwegen van GKIN Rotterdam Dordrecht. Enkele leden zijn dhr. Iskandar Gandasasmita (voorzitter van de GKIN), mw. Manik Kharismayekti uit GKIN Rijswijk Den Haag, mw. Jeanne Wouters-Possumah uit GKIN Arnhem Nijmegen, mw. Patricia Soekarno uit GKIN Amstelveen en dhr. Paul The uit GKIN Amstelveen. De vertegenwoordiger van het Ministerium van de GKIN is ds. S. Marla Winckler-Huliselan voor de opbouw van de KDM.

Voor meer klik hier.

Zondag 2 december is het de eerste adventszondag van 2018 en is tevens het begin van het kerkelijk jaar.

Het kerkelijk jaar begint met het woord 'Advent' is afgeleid van het Latijn: adventus (= komst, er aan komen) en advenire (= naartoe komen).

Letterlijk betekent Advent: God komt naar ons toe.  
 
De Advent heeft in de liturgie een dubbel karakter:
  1. Het is de voorbereidingstijd op het Kerstfeest, de geboorte van Jezus Christus in onze mensengeschiedenis ruim 2000 jaar geleden.
  2. Eveneens is de Advent de periode van verwachting van Jezus' wederkomst op het einde der tijden, wanneer God alles in allen zal zijn.
Zo leven wij in de Advent naar het kerstfeest toe tot einde van het jaar 2018, opdat Jezus, Immanuël, God met ons, ook in ons eigen leven geboren mag worden.